Friday, 11 May 2012

Saya bukan gangster

Assalamualaikum semua :D post ni tak bermotif sbnarnye saje nak cerita

Saya dulu pernah bersekolah di sebuah sekolah rendah di sabah yang diberi nme Sk St.Monica . Ketika itu saya berada di darjah 4 dan sgt sgt excited nak join kelab taekwando . Mule mule mintak kebenaran mama tak bagi . mintak punye mintak merajuk punye merajuk last last mama bg jugak . Maka bermula lah latihan pada hari rabu petang tak silap sebgai pemegang tali pinggang putih *suci kan ? hahha dan di situ bakat aku diasah disitu bermule hari itu . latihan demi latihan aku lalui peluh demi peluh aku  titik kan . dan kemudian hasil titik peluh aku aku diasingkan antara orang yg berbakat :3 bangga weyh bangga . bg tau mama kot . hahahaha Then aku ikut la ujian smue smpai la disebuah kejadian yg aku tak penah sangka pon jd . tika itu aku menjdi pemegang tali pinggang hijau . sadis weyh sadis .

Mse tu aku diminta untuk separing atau lebih senang lawan one on one dgn kawan aku . baik gak la dgn die ni . tp die lg up dri aku die dh hitam merah dh . aku bru hijau time tu . prinsip aku dalam separing kalau die tak serang aku aku tak lawan . then perlawanan bermule . kawan aku ni bg tendangan demi tendangan demi tendangan . aku pon tahan Yah ! YAH ! YAH ! muke selamba . then tah semane2 tendangan die yang keberapa ah kne blakang leher aku -...-' sakit weyh sakit tak tipu . aku pon naik darah . orang ckp klau nk bergaduh jgn mse tgh marah . parah jdnye . tp apakan daya . aku hanya insan yg lemah tika itu . aku membalas hanya dgn dua tendangan weyh . SUMPAH TAK PUAS ! . hahha satu backkick . satu lagi double backflip . mse aku back kick die kena tepat dkat perot die die mcm tertunduk dan tendangan kedua aku mengenai kepala die dgn sangat kuat aku rse sebab terbukak head guard die . yang tu tak kesah laa . dan ape yg sadis nye . kawn aku tu kann kne SHORT TERM MEMORIES LOST utk beberapa minggu . SALAH AKU KE ? xkann . hehhee bila terjadi nye bende tu . aku tros keluar kelab tu sbb mama dh tak bagi join . bab yg terharunye coach aku bersusah payah nak aku msuk team sekolah tp mama msih tak bg . SEDIH ;( aku redha . kalau aku msuk aku tak tau la spe plak aku bunuh weyh . hahaha

K tu saje sekian :) thanks

Sunday, 6 May 2012

Mereka :">

Assalamualaikum semua. post ini saya khas kan kpd mereka yg slalu berskype dgn sy :">

Mule-mule kite kite tgk muke die ni


Kite panggil die KAK SHAKYLA nme macam ikan jaww shark . hahaha akk ni baik tahu peramah pdhal bru first time jumpe kan akk kan ?? dh kenyang smpai xnk mkn mnum air satu jug . hahahhaha muke die macam angelina jolie tak tipu *muntah muntah . hahahhaha semoge kite tros berukhwah ye kak 

Next kita knal dengan minah ayu ni 


Name die tu ha dah ade pggl die NAD tp lg afdal panggil FATIN hahahha eh jangan nanti die sentap tak ingat. hahhaa die ni bezz weyh gelak pon bezz . ayah die askar mcm ayah kite tp ayah die army ayah kite navy so our life ain't much diffrnt . die ni kann kdang2 annoyg tahu smpai kne marah . hahahhaha tak lupe weyh .die tinggi KOT sbb org mengatakan begitu tak tau la btol ke tak . seronok dapat knal anda tros kan keayuaan anda yee . ade kesempatan kite jumpe ye nad :D

Then  mamat PLKN bajet hotsetap ni . hahaha

Ni nme die suhaila . hahahha tak tak SUHAIL je takde LA dkt blakang . hehhe mamat ni ckup anti orang perasan tahu . die pon pembenci kpop kot . tp muke mcm kpop -.- hahha Die ni bakal kadet so die kne blanje wa bile dapat elaun nanti sbb wa ade tlg die . hahahha seronok knal lu bro .

Lastly ni stick hoki :">


Ni laa die admin sbp 94 . dulu die la orang pertama wa rapat dlm grup tu . hahahha ouh ouh lupe nme die sheera rahim tak tau nme pnuh -..- huuuu die ni bez ouh even manjang dgn KPOP drama die . aku yg hensem ni tak dipandangnye . hahhahaha die ni sg hebat dlm it . bole macam2 buat macam sy *nk jugak . tp sy rse mcm pnah jumpe mse game hoki dlu . tapi tapi tapi tak ingat . hahahha tak menyesal knal kau sheera 

KATA KATA AZIMAT UKHWAH TAKKAN PUTUS SAMPAI BILA BILA HARAP HARAP KITA DAPAT KUMPUL SEMUA LEPAK MINUM AIR SO XD ORANG JELES XDAPAT KELUAR DENGAN SAYA . HAHAHHA

MAKE A FRIENDS AND KNOWING THEM WAS A BEST MEMORIES TO ME :D

THANKS KORANG (Y)

Sunday, 15 April 2012

xd keje

Lelaki Sejati Bukan Yang Mempunyai Ramai Wanita Dalam Hidupnya,TETAPI Lelaki yang MENOLAK Ramai Wanita Demi SESEORANG YANG DICINTAINYA

Saturday, 14 April 2012

Tak pernah

Assalamualaikum sahabt sekalian :)

ngeri tak tgk tjuk ? haha xd ape lah . post ni sbnarnye suke2 jee . Terima kasih kpd seseorg itu *tak perlu nme kot . hahaha wa cakap sama lu kann wa mmg sbelum ni even dgn kawan2 pon jarang la dpt sembg byk pon jarang . mmg gua sembg dgn die tak ingat dunia lahh . hahha k tu je thanks again :)

Friday, 13 April 2012

Pemberian

Assalamualaikum semua :) salam ukhwah .
cantik kan ?? jgn jeles :P hehe



Post kali ni berkaitan bgn ucapan terima kasih yang tidak terhingga kpd seseorang . Thanks 4 the parcel dan rsenye nme tak perlu dimention disni . Nanti kang kalau sebut habis smue nk jd wartawan melodi . hahha

THANKS AGAIN really appreciate it :)

Sunday, 1 April 2012

Dugaan ! Hikmah !

Assalamualaikum smue slmat petang bg pembaca malaysia . this post i think is about HIM . okay seperti yang kita tahu dunia sekarang macam macam dugaan halangan kelalaian . Saya rasa bersyukur kerana allah telah mengingatkn sy kepada die . Mungkin ade sebab die turun kan dugaan ini dan dia turunkan dugaan dalam perkara yang saya plg mudah kalah . Namun dugaan yang diberi tidak mematahkn semngat saya . itu bru pejuang bukan ? semasa solat zuhur td sy berdoa bersama air mata*auto klua meh . Saya doa agar dikekalkan semua ini . Ini mungkin halangan dalam mengecapi kebahgian bak kata ramai penceramah . so nk sy ingatkan disini smue yang datang ada hikmah die :)

Segenggam tabah :|

Bertali arus dugaan tiba
Menakung sebak airmata
Namun tak pernah pun setitis
Gugur berderai di pipi
Tidak ditempah hidup sengsara
Suratan nasib yang melanda
Menongkah badai bergelora
Diredah bersendirian
Bagaikan camar pulang senja
Patah sayapnya tetap terbang jua
Sekadar secicip rezeki
Buat yang sedang rindu menanti
Segenggam tabah dipertahankan
Buat bekalan di perjalanan
Kau bebat luka yang berdarah
Kau balut hati yang calar 
Telah tertulis suratan nasibmu
Derita buatmu ada hikmahnya
Terlukis senyum di bibir lesu
Tak siapa tahu hatimu
Biarpun keruh air di hulu
Mungkinkah jernih di muara
Biarpun jenuh hidup dipalu
Pasti bertemu tenangnya